de schoonheidsbehandeling

Vandaag ben ik voor het eerst naar een schoonheidsspecialiste geweest voor een gezichtsbehandeling, dit werd me aangeraden door mijn psychologe die me behandeld voor skin-picking, het idee hierachter is simpel als er minder oneffenheden in mijn gezicht zitten heb ik daar ook minder te plukken en blijft mijn gezicht heel.Bij de gezichtsbehandeling zat ook een massage van gezicht, schouders, nek en hoofdhuid.

Ik had via een antwoordformulier op de website aangegeven dat ik een afspraak wou, ik had kunnen bellen maar ik vond deze manier makkelijker aangezien ik nog een verzoek had. Had erbij gezet dat ik autisme heb en dat het me zou helpen als ze stap voor stap zou vertellen wat ze ging doen zodat het allemaal niet zo onverwacht was en ik niet zou schrikken voor een aanraking of andere sensatie. Om de afspraak te maken belde ze me op, er moest immers over een tijd en datum worden overlegd en dan is een belletje sneller dan heen en weer mailen. Nadat de datum en tijd waren vastgelegd, bevestigde ze dat mijn verzoek was gehoord en dat het wel goed zou komen.

Een paar minuten voor half tien drukte ik op de bel en zoals afgesproken kwam ze me halen en liepen we samen naar boven naar een gezellig kamertje met daarin twee soort van tandartsstoelen bedekt met stof. In eentje mocht ik plaatsnemen en toen kwam de eerste vraag, of ik bezwaar had met mijn trui uit te trekken, ik twijfelde eerlijk gezegd, mij werd verzekerd dat ik werd toegedekt en het dus niet koud zou hebben, dat was niet de reden waarom ik twijfelde. Maar haar reden was goed namelijk dat het makkelijker was bij de massage en ik hield mezelf maar voor dat het net zoiets was als bij een arts, ze zou het zo gewend zijn dat het haar niks uitmaakte hoe ik eruit zie dus voldeed ik aan het verzoek, ook mijn bril en ketting werden afgenomen en ik mocht gaan liggen.

Ze gaf inderdaad stap voor stap aan wat ze ging doen en hoe het zou voelen (warm of koud) ik liet het allemaal maar gebeuren en beantwoorde tussendoor haar vragen, misschien een beetje kort maar het is ook maar een eerste ontmoeting. Sommige delen van de gezichtsbehandeling vond ik best prettig andere wat minder maar niks was echt vervelend.

Ik was van te voren niet zeker hoe ik een massage zou ervaren, ik vind aangeraakt worden door mensen vaak niet prettig maar was vastbesloten om het in ieder geval te proberen. In het begin moest ik wennen aan het gekneed in me en was ik niet zeker of ik het nou een prettig gevoel vond maar het was zeker niet onprettig. Ik raakte in de loop van de tijd zeker meer ontspannen dan ik ooit zou hebben gedacht in die situatie en ik vond het wel prettig. Dit was het intiemste contact dat ik op een eerste ontmoeting heb gehad, nee het was zeker niet seksueel maar voor mij wel bijzonder dat ik me zo kon overgeven en dat (fysieke) contact kon ervaren zonder angst. Na de massage was ik ik een soort lagere bewustzijn, voelde me ontzettend lui en zat ook te gapen. Praten ging toen ook wat minder en wou toen het allemaal klaar was de stoel eigenlijk niet uit om weer wat actiefs (lopen) te doen.

Ik heb nog niet besloten of ik het weer wil doen of ik het prettig genoeg vind voor herhaling en de luiheid na de behandeling is wat lastig voor de rest van de dag. Maar dat en of ik de prijs er voorover heb kan ik altijd nog beslissen.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s