het is zwemmen of verzuipen

dit is de titel die ik heb bedacht voor het beeld dat ik heb gemaakt en ik wil er iets meer over vertellen maar eerst zal ik het beeld laten zien.

toen ik aan dit grote project begon had ik een idee wat ik wou maken maar dat idee veranderde terwijl ik ermee werkte. soms door technische redenen zoals een stuk arm die afbrak toen ik het los van de basis maakte maar ook doordat wat ik wou zeggen duidelijker werd voor mezelf.

meestal maak ik iets zonder diepere betekenis, het is gewoon wat het is maar deze is anders, deze heeft een verhaal en ik wil het vertellen maar het voelt ook kwetsbaar. het beeld zijn twee armen en een hoofd en voor dat is een golf.

ik hou mijn hoofd boven water, het lukt meestal maar het is ook hard werken om mij hoofd boven te houden, soms komt er een grote golf aan emotie en gedachtes en ga ik even kopje onder maar dat duurt gelukkig minder lang dan eerst. soms ben ik moe van het zwemmen en lukt het me minder goed mijn hoofd boven het water te houden. ik heb wel een reddingsvest die ik soms mag gebruiken in vorm van rustgevende medicatie, die maakt de zee wat minder wild.

het beeld verbeeld voor mij dus de strijd om te blijven zwemmen.

Plaats een reactie