werklust

ik wil weer aan het werk, ik ben nu al een paar jaar werkloos en ik voel er wel weer voor om weer aan de slag te gaan. Ik doe nu arbeidsmatigdagbesteding en daar ben ik erg blij mee, vooral de werkzaamheden waarbij ik mijn hoofd moet gebruiken heb ik veel lol in en haal ik ook voldoening uit. Ik kan er nog een tijd mee doorgaan omdat mijn indicatie van de gemeente pas ik februari 2019 afloopt maar ik heb redenen om toch eerder te willen gaan werken buiten de dagbesteding.

De belangrijkste reden is omdat ik er weer zin in heb, dat heb ik lang niet gehad. Door mijn depressie maar ook doordat het op mijn vorige werkplek slecht is geëindigd en ik behoorlijk onderuit gehaald ben daar. Ik heb nu weer een stuk meer vertrouwen in dat ik iets te bieden heb en iets nuttigs kan doen. Dat ik er weer zin in heb kwam ik achter toen er een vacature op Twitter aan me voorbij kwam die me wel wat leek en na veel twijfel heb ik een eerlijke brief naar ze gestuurd. Ja eerlijk, ik verzwijg mijn beperkingen niet meer, dat gaat niet goed en daar voel ik me ook niet goed bij. Volgende week hoop ik te horen of ze verder met me willen of niet.

Ook geeft werken me enorm veel voldoening, ik hou ervan om nuttig te zijn, een toevoegende waarde hebben in een bedrijf of instelling voelt erg goed.

Een andere reden is dat als ik mijn tijd uitzit bij dagbesteding dat ik mogelijk daarna gedwongen wordt om te werken door de sociale dienst en dan komt er toch druk bij kijken, iets waar ik slecht tegen kan. Nu heb ik de tijd en ruimte om te kiezen wat ik wil en wat bij me past en controle over wat er gebeurd, dat is voor mij erg belangrijk.

En ik zou liegen als ik zeg dat de maatschappelijke druk om te werken me niks doet, mensen kijken toch anders tegen dagbesteding (en de mensen die dat doen) aan dan een “echte baan” daar probeer ik me niks van aan te trekken maar het raakt me wel.

Ik wil niet zomaar elke baan, dit klinkt alsof ik iemand ben die alleen maar iets leuks wil doen maar dat is het niet, ik wil een passende baan die ik een lange tijd kan volhouden. Dat betekend dat de baan aan wat voorwaarden moet voldoen anders sta ik bij binnenkomst al 10-0 achter. De voorwaarden zijn:

  • weinig werkdruk
  • werk alleen of in een klein bekend team
  • geen contact met klanten of alleen via email
  • duidelijkheid over wat ik wanneer moet doen.
  • ruimte om rust te houden bij overprikkeling
  • op het moment een werkweek van max 20 uur.

Ik denk dat ik onder die voorwaarden kan groeien tot een goede werknemer, ben goed gemotiveerd werk (soms te) hard en ik leer vrij snel.

Het zal waarschijnlijk veel tijd kosten voordat die juiste werkgever met de juiste baan langs komt maar als die eenmaal is gevonden kan ik weer jaren vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s