Eerlijk solliciteren

Ik heb laatst laten weten dat ik gesolliciteerd had en nu heb ik te horen gekregen dat ik niet door de eerste ronde heen ben gekomen. Ik heb besloten om de brief die ik heb geschreven te delen om te laten zien hoe ik dit heb aangepakt. Nu teruglezend klinkt de brief heel overmoedig en zelfs opschepperig dus misschien is het wel goed dat ik het niet ben geworden, anders had ik een hoop om naar op te leven. Ik heb mijn beperking genoemd omdat ik weet dat dit alsnog in een later stadia te doen vrij moeilijk voor me is en ze moeten het wel weten. Heb de naam van personen en het bedrijf eruit gehaald omdat het niet de bedoeling is deze aan de virtuele schandpaal te hangen (ze hebben niks verkeerds gedaan)

Geachte mevrouw…

ik schrijf deze Brief omdat de vacature voor planner Roosterbureau mijn interesse heeft gewekt. Ik werk op het moment met veel plezier op de afdeling administratie van het (instelling naam) maar het is altijd mijn doel geweest om weer een betaalde baan te vinden en ik denk dat deze precies de uitdaging heeft die ik zoek.

Ik zal in deze brief volkomen eerlijk zijn, niet alleen over mijn kwaliteiten maar ook mijn moeilijkheden omdat ik ervaren heb dat deze verzwijgen alleen maar averechts werkt en de arbeidsrelatie niet ten goede komt.

Ik heb namelijk autisme en dat betekend voor mij dat ik communicatief en sociaal wat zwakker ben en bij sommige dingen ondersteuning nodig heb maar het betekend ook dat regels niet gebogen laat staan gebroken worden door mij en ik buiten de standaard hokjes denk en zo tot nieuwe oplossingen kan komen.

Na een inwerkperiode zal ik prima kunnen werken in het kleine team van planners en zal ik een uiterst gemotiveerde en hardwerkende kracht zijn.

Ik heb een goed analytisch vermogen, denk oplossingsgericht en leer vrij snel met de benodigde systemen te werken.

Jullie kunnen me helpen het beste uit mezelf te halen door me te ondersteunen in het structureren van de werkzaamheden (wat moet ik wanneer doen), de communicatie naar buiten het team te laten verlopen via email of het van mij over te nemen en me rustmomenten te gunnen bij (dreigende) overprikkeling.

Ik sta in de doelgroepenregister dus het is wellicht mogelijk om (financiële) compensatie te krijgen voor mijn gebreken.

Mocht U nog vragen hebben na het lezen van deze brief, stel ze gerust ik sta open om elke vraag te beantwoorden. Mocht U om wat voorn reden dan ook het niet zien zitten om verder met me te gaan stel ik het zeer op prijs als U mij dat laat weten, zo kom ik niet in onnodige onzekerheid te zitten.

Met vriendelijke groet,

Madelon Wonink

PS. CV als bijlage toegevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s