Boekendroom

“je zou je gedichten eens moeten bundelen” werd er weer eens geopperd toen ik klaar was het resultaat van een halfuurtje pennen op te lezen, dit was natuurlijk een compliment en zo neem ik het ook op. Het is niet de eerste keer dat de suggestie wordt gedaan en elke keer wordt er weer een oude dagdroom aangewakkerd.

Als kind ging ik regelmatig naar de bibliotheek om mijn boekenvoorraad weer te vernieuwen maar ook omdat ik het prettig vond daar te zijn. Het was er rustig en stonden meer boeken die ik ooit kon lezen, vaak liep ik even langs de kasten, met mijn vingers strijkend langs de ruggen en dan diep inademen om de geur van boek de achterkant van me neus te laten raken.

Dan liep ik altijd door naar het eind van het alfabet en pauzeerde bij de W, daar zou hij komen te staan, een netjes gebonden boek met op zijn rug mijn naam.

In deze dagdroom schreef ik nog verhalen, gehele romans maar dat deel van de droom is komen te vervallen door een botsing met de realiteit, ik ben namelijk niet erg goed in verhalen schrijven. Wat ik wel maak zijn blogs zoals deze maar dus ook gedichten, nou ja ik weet niet of een echte dichter ze gedichten zal noemen maar ik heb er ook geen beter woord voor. Het is voor mij een goede manier om gevoel en gedachtes te uiten en ideeën over te brengen en ik vind het ook nog leuk om te doen ook.

Om echter een dichtbundel uit te geven is er een enorme berg te beklimmen voor me.

Ten eerste zal ik mijn gedichten moeten uitzoeken om de goede te vinden, helaas vind ik teruglezend niks goed genoeg. Hierdoor raak ik al snel ontmoedigd en spreek ik me streng toe dat het een stom idee was.

Dan is er nog het praktische, vind maar eens een uitgever die gedichten wil uitgeven van iemand die geen naam heeft op dat gebied, dat is erg moeilijk en elke poging namelijk het laten lezen van mijn werk is weer erg eng. Nu kan ik zelf uitgeven maar ik zou niet weten hoe, vormgeven is niet helemaal mijn talent en ik ben realistisch genoeg te weten dat er minstens iemand moet meekijken voor spelling en grammatica controle. Zelf uitgeven is ook zelf verkopen en ik ben een slechte verkoper vooral voor mijn eigen werk omdat ik niet met enige zekerheid of overtuiging kan zeggen dat het goed is.

Ik sluit niet uit dat als ik in de verre toekomst met mijn vingers langs een boekenrek ga ik niet even pauzeer bij een boek met mijn naam maar ik heb zeker nog een lange weg te gaan.

1 Comment

  1. Je hoeft niet alles zelf te doen hè en je gedichten zijn gewoon goèd! Dus uhhe….follow your dreams (en maak de wereld een beetje mooier door voor een groter publiek toegankelijk te maken wat je schrijft)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s