voor het zelfde geld….

Had jij een beperking, het kan namelijk iedereen overkomen.

Er zijn aardig wat mensen met een beperking die wel kunnen werken als er maar een beetje rekening met ons wordt gehouden, dat rekening houden met kan vele vormen aannemen, het is maar net wat je nodig hebt. Werkgevers vullen vacatures liever met mensen zonder beperking want rekening houden met is lastig en kost vaak ook nog geld dus worden we vaak bij voorbaat al niet aangenomen. De overheid ziet graag dat iedereen zo zelfstandig mogelijk is in hun levensonderhoud en dus dat iedereen werkt, ook met een beperking. Ze proberen werkgevers over te halen tot het aannemen van mensen met een beperking door het zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

“Je mag ze even uitproberen zonder ze te betalen, we kunnen je compenseren voor die investeringen die je doet en dat minimumloon geld niet voor hun want ze kunnen toch minder”

Ja het kan zijn dat iemand met een beperking wat langzamer is, of vaker pauze nodig heeft maar dat hoeft niet. En wat de overheid niet lijkt te zien is dat je met een beperking vaak een stuk harder moet werken voor het zelfde of zelfs minder resultaat dan je collega’s. Alleen de cijfertjes onder aan de streep tellen en de enorme moeite die het gekost heeft wordt niet gezien.

Ik ben momenteel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat ik later een baan kan hebben, wel een aangepaste baan want anders red ik het sowieso niet. Daar was ik heel gemotiveerd voor ja was want die motivatie is nu even zoek.

Het gaat mij niet om het geld want uit de bijstand kom ik zelfs met een baan waarschijnlijk niet maar het als niet volwaardig gezien worden raakt me.

Ik zal veel moeite moeten doen om mijn leven georganiseerd te houden, mijn psychische gezondheid in orde te houden en daar naast ook nog wat te werken. En om dan nog niet als volwaardig gezien en gewaardeerd te worden, dat voelt als een klap in het gezicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s