winnen zonder van huis weg te gaan

Ik moet iets bekennen, ik heb me zitten ergeren aan de slogan van de socialrun “meedoen is winnen”. Ik denk namelijk daarbij “win ik weer niet, want meedoen zie ik niet zitten”

de social run is een estafette loop van 555km om het IJsselmeer heen, je doet dit met een team van tenminste 24 personen met ieder hun eigen taak. De afstand wordt verdeeld over 8 renners (2 teams van 4 mensen) die z’n 2 km per beurt rennen, die taak is niet helemaal voor mij weggelegd ik moet namelijk na z’n 500 meter stoppen en flink op adem komen. Er zijn andere taken die ik misschien wel kan doen maar met z’n team op een onbekende plek kamperen, 2 dagen samen zijn en samen werken is misschien voor veel mensen heel gezellig maar voor mij een ramp. Ik zou het doodeng vinden tussen al die mensen te bewegen laat staan dat ik nog iets nuttigs moet doen. Mijn angst weerhoud me echt van ook maar overwegen om er heen te gaan. Om je een idee te geven, op het moment heb ik dagen waarop naar buiten gaan, en gewoon leven voelen als een socialrun.

Nu ben ik waarschijnlijk niet de enige in Nederland die meedoen aan z’n groot evenement niet ziet zitten (ik ben toch niet de enige hé?) dus ben ik blij dat Menno Oosterhoff (bekent van het boek vals alarm en de nodige tv-interviews) iets heeft bedacht waardoor ook de mensen die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn ook toch mee kunnen doen, namelijk door een lichtje bij te schijnen.

Door een klein bedrag over te maken en dat ook echt klein vanaf 1 euro doe je mee (dus ook prima voor de kleine portemonnee die mensen met een psychische aandoening vaak hebben) het gaat bij deze er niet om het geld dat wordt opgehaald maar dat heel veel mensen meedoen en door mee te doen aandacht geven aan de actie en aan het doel waar de soicalrun het allemaal voor doet: bespreekbaarheid van en begrip voor psychische aandoeningen creëren.

Dus ik vraag je niet alleen een bedrag over te maken maar vooral het iedereen te vertellen, zet je social media maar vol en vertel iedereen dat de aandacht hiervoor belangrijk is en dat ook zij kunnen meedoen en dus ook kunnen winnen.

Je kunt Menno’s actie “licht op ggz” steunen via deze link. https://www.socialrun.nl/campaigns/licht-op-ggz/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s