Chatten bij Autiroze

 

Autiroze is onderdeel van het coc nederland en heeft verschillende locaties waar mensen die zich identificeren als LHBT+ en autisme hebben elkaar ontmoeten. Het is een soort combinatie van het coc en iets drinken.

Er is zeker behoefde aan een plek om elkaar te ontmoeten vrij van vooroordelen (vanwege autisme of LHBT) en waar je elkaar net wat beter snapt dan buiten deze ruimte. Niet hoeven uitleggen dat je niet lang kan blijven wegens overprikkeling, of dat het wat moeilijk is mensen te ontmoeten. Maar ook niet hoeven uit te leggen of te verdedigen dat je op het zelfde geslacht valt of dat je transgender bent. Gewoon jezelf kunnen zijn op een gezellige avond dat is was de locaties bieden.

ik ben nooit op één van de locaties geweest, ze zijn niet naast de deur en met mijn sociale angst is het heel erg moeilijk er heen te gaan. Maar ik heb de chat wel ontdekt en dat bevalt me zeer. Ik ben er niet heel actief maar toch regelmatig er te vinden. Door dat het online en schriftelijk is ben ik een stuk vrijer in wat ik zeg en is er nauwelijks een drempel wat te vragen.

Er gebeuren er geen hele spannende dingen, we hebben het over gewone dingen zoals LHBT nieuws, werk, studie en dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt. We hebben het soms ook over seksuele onderwerpen en dat is (voor mij) ook makkelijker als je niet bang voor oordeel en elkaar niet face to face spreekt. Het is geen datingsite en ik heb ook nog niet gezien dat iemand het zo gebruikt, het is echt gezellig bij elkaar zijn, met ook een goede dosis humor.

Online komen chatten kan een opstap zijn naar het gaan naar één van de locaties, de mensen alvast leren kennen kan drempelverlagend werken maar het kan ook dat je beide combineert, het contact houden buiten de avonden om kan prettig en voor sommigen ook belangrijk zodat de drempel om de volgende keer weer te gaan niet te hoog wordt. Maar ook een mogelijkheid is dat chatten voor jou voldoende is en je nooit lijfelijk aanwezig bent.

Of ik ooit de stap maak van chat naar echt ik weet het niet, wil het wel, ook als ik kijk naar mijn ervaringen met iets drinken, maar het is ongelooflijk moeilijk die stap te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s