De WMO-rekensom

Madelon heeft haar WMO-indicatie binnen, de indicatie loopt van 22 april 2019 tot en met 23 februari 2020 en is vastgesteld op 7920 minuten voor de gehele duur van de indicatie, hoeveel uur per week kan Madelon begeleidt worden ?

Ik had mijn gemeente een vriendelijke tweet gestuurd toen ik mijn indicatie voor dagbesteding uitgedrukt kreeg in totaal aantal dagdelen, zeggende dat ik dat nog wel kon uitrekenen maar dat niet iedereen die WMO hulp nodig heeft dat kan, als verbetering had ik voorgesteld het aantal dagdelen per weer er tussen haakjes achter te zetten. Ik werd vriendelijke beantwoord en mijn klacht zou worden doorgegeven aan juiste mensen.

Nu komt de indicatie voor mijn begeleiding (veel te laat) binnen en zie ik dat deze  is uitgedrukt in aantal minuten totaal en is narekenen zelfs een probleem voor mij. De duur is niet helemaal een jaar om het gelijk te laten lopen met mijn dagbestedingsindicatie zodat ik volgend jaar niet 2 keer achterelkaar een gesprek moet hebben maar dat het in 1 keer kan. Prima geregeld maar dat maakt de rekensom niet makkelijker.

Ik hoop eerlijk gezegd dat mijn “klacht” de vorige keer geheel naar dovemansoren gericht was en dat dit niet hun idee van verbetering is. Je staat wel heel ver van de mensen die om hulp vragen als je denkt dat dit een duidelijke en begrijpbare manier van communiceren is.

De reden dat ik er niet gewoon op vertrouw dat dit de 3 uur in de week is waar ik om vroeg is simpel, ik vertrouw de gemeente niet want het zal niet de eerste keer zijn dat ze toch met iets anders aankomen en ik heb te veel verhalen gehoord over gemeentes die opeens beslissen dat het ook minder kan. Ik denk dat veel mensen zoiets zouden hebben van het zal wel goed zijn en misschien is dat de bedoeling, dat mensen geen bezwaar maken en er pas achter komen dat het niet goed zit als het te laat is maar misschien is dat te zwart gedacht van mij en denken ze gewoon niet na over zulke dingen.

Ps. mocht er een rekenwonder zijn die het antwoord weet op de bovenstaande som, geef het alsjeblieft dat zal mij veel werk schelen.

3 Comments

  1. Begrijp dit niet. Ik heb voor dagbesteding gewoon een aantal dagdelen en voor ondersteuning thuis 2*1 tot 2* 1 1/2 uur. Verder geen gedoe. Maar dat is Capelle Ad IJssel. Gaat jouw begeleider niet mee met deze indicatiegesprekken met de gemeente (keukentafelgesprek)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s