kassagesprekjes

ik merk dat ik (na jaren eindelijk) steeds wat beter wordt in het voeren van kassagesprekjes, ik beantwoord de vragen die ik al verwachte vriendelijk, kijk de man of vrouw kort aan als de vraag gesteld wordt. Soms maak ik zelfs een luchtige opmerking als ik bijvoorbeeld weer eens aan het stuntelen ben met mijn betaalpas. Ik denk dat ik in die momenten normaal lijk, helemaal zeker ben ik het niet maar denk dat sommige die mij helpen niet eens denken dat ik wat vreemd ben.

Deze gesprekjes zijn kort, bijna standaard en zakelijk dus de omstandigheden zitten me dan erg mee waardoor ik even leuk mee kan doen. Dat ik daarna een diepe zucht sla van opluchting dat ik er weer door ben gekomen zien zij niet, ook niet dat ik het gesprek nog even naloop in mijn hoofd en mezelf voor het hoofd sla als ik denk dat ik misschien toch iets anders had moeten reageren.

En hoewel ik best prettig vind dat ik bijna normaal kan doen bij zulke gesprekjes, verschuil ik me ook achter een ander als er iemand bij is die het beter kan dan ik.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s