overtreder

ik was een chronisch regelbreker op de derde en vierde van het VMBO maar ik had vaak wel een goede reden.


Ik spijbelde bij gym omdat die les me erg veel stress en angst gaf. ik ben een tijdje niet naar de wiskunde les gegaan omdat de overspannen leraar de gewoonte had kinderen die het niet goed deden uit te schelden en schreeuwend zijn punt wou maken. ik trok me alles erg aan en raakte in paniek door het geschreeuw. in pauzes ging ik in lege lokalen zitten lezen omdat ik gewoon even rust wou en de kantine een sensorische ramp was. ik fietste op het schoolplein om snel door de rest van de mensen door te komen die waren druk, eng en niet altijd lief. 

soms deed ik wel wat verkeerd zonder goede reden bijvoorbeeld een vak skippen die ik bijzonder onzinnig vond en dat vind ik achteraf ook niet mooi van mezelf.

Maar meestal brak ik de regels niet om opstandig te zijn maar om te overleven.
En het kan zijn dat ze dat daar wisten want ook al werd ik wel eens aangesproken, echte consequenties bleven uit.

1 Comment

  1. Herkenbaar! School was voor mij sowieso een crime. Ik werd gepest en wist ook nooit hoe snel ik weer naar huis kon komen. Ook ik had ( heb nog steeds ) moeite met drukte…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s