over een liedje

Op het moment is een lievelingsliedje van mij You say van Lauren Daigle. Ik zeg extra op het moment want wat ik het mooiste ooit vind wil nog wel eens veranderen met tijd. Het in 2018 uitgebrachte liedje wist meer mensen te raken en kwam hoog in de hitlijsten te staan ( 29 in Americaanse billboard en 14 in de top40). Ze schreef dit lied zelf samen met  Paul Mabury en jason Ingram.

Wat mij vooral aan spreekt is de tekst die ik nu ook volledig mee kan zingen en dat begint al bij de eerste zin “I keep fighting voices in my mind that say I’m not enough
Every single lie that tells me I will never measure up” het gevecht tegen die stem die in mij zegt dat ik nooit genoeg zal zijn is mij heel erg bekend en de herkenning erin laat mij zeker niet ongeroerd. 

Het liedje zet daartegenover iemand die haar verteld dat ze er wel toe doet en haar gevoel tegenspreekt.
“You say I am loved when I can’t feel a thing
You say I am strong when I think I am weak
And you say I am held when I am falling short
And when I don’t belong, oh You say I am Yours”
en ze geloofd hem “And I believe” 

dit stuk roept geen herkenning bij mij op maar een verlangen in dat geloof en vertrouwen, het verlangen om als ware te rusten in de woorden van iemand waarin je gelooft en daardoor gerustgesteld en getroost door te worden.  dat die iemand waarover ze zingt God is, is iets dat mij later pas doordrong maar geheel logisch is in dit lied. 

Ik hang zelf geen geloof aan dus verraste het me zeker dat een loflied aan God mij zo raakt en vervuld met verlangen. Verlang ik naar geloof ? Misschien maar helaas ontbreekt mij elk vertrouwen in zoiets ontastbaars om daar echt in te kunnen leunen. 

Dus voorlopig hou ik het maar bij proberen te vertrouwen op de mensen om me heen en luisteren naar dit mooie liedje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s