ik heb beeld

Toen ik steeds meer foto’s ging maken met mijn telefoon besloot ik toch maar een goede camera aan te schaffen, geen professionele met knopjes waarvan ik geen idee heb waarvoor ze dienen en ik dan nog geen goede foto’s kan maken maar een makkelijk hanteerbare compact camera. ( de Sony CyberShot DSC-WX220 Black).

Ik maak vooral foto’s op wandelingen en uitjes, bij wandelingen helpt het goed tegen te veel nadenken want ik ben dan bezig met mijn omgeving, erop lettend of ik iets moois zie dat gevangen moet worden. ook kan het een reden zijn om naar buiten te gaan, wandelen is goed voor me maar met een doel is dat een stuk beter te realiseren. Bij uitjes naar bijvoorbeeld grote steden kan het ook helpend zijn om door bezig te zijn met een taak (foto’s maken) dan kan het lukken de vele andere prikkels even wat buiten te sluiten. Maar ik zou het niet doen als het ook niet leuk was.

Ik heb het niet altijd leuk gevonden om te fotograferen, denk dat de mogelijkheid om het resultaat te delen met anderen via internet het leuker maakt voor me. En ik denk dat ik ook meer oog heb gekregen voor mijn omgeving in de afgelopen jaren, vroeger zat ik vaker te dromen of piekeren onderweg.

Voor mij ligt het leuke in het laten zien van wat ik zie, er is schoonheid in hele gewone dingen te vinden, dat vastleggen zodat anderen het ook kunnen zien is een uitdaging die ik dan aanga.

Ook probeer ik beelden met mijn gedichten te combineren maar dat is moeilijker dan ik dacht, een beeld maken dat aansluit op wat ik schrijf of andersom maar daar wil ik wel meer mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s