zomerhitte

ook al is het technisch nog lente de temperatuur zegt hoogzomer en dat is niet erg prettig voor me. Ik hou niet van kou maar ook niet van hitte, ergens ertussen in is voor mij het beste, ergens rond de 21 graden. Maar over het weer heb ik echt niks te zeggen dus moet ik het doen met wat ik krijg.

Als het erg warm is dan raak ik sneller overprikkeld dan normaal, dat komt doordat warmte ook een prikkel is en bij warm weer een constant aanwezige, het is ook een prikkel die ik moeilijk kan negeren, je kunt je het misschien een beetje voorstellen alsof er iemand die constant in je oor zegt “het is warm, het is warm, het is warm” dat wordt je vroeg of laat te veel.

Ik heb ook last van zonlicht, het doet me gewoon letterlijk pijn aan mijn ogen.

Ik heb minder tot geen etenslust als het erg warm is, ik ben al een moeilijke eter maar bij warmte is het een gevecht om ook maar iets naar binnen te krijgen.

Mezelf met zonnebrand insmeren zit niet in mijn systeem vooral in het begin van mooi weer periode dus dat wordt vaker niet dan wel gedaan en raak ik wel eens verbrand.

Vooral als het veranderlijk weer is (qua temperatuur) vind ik het moeilijk me passend te kleden, ik kleed me dan ook regelmatig te warm of koud aan.

 

Gelukkig zijn er wel dingen die ik kan doen om de last wat te verminderen, dit zijn dingen die mij helpen.

 

ik heb buiten altijd een zonnebril op, als het licht erg fel is heb ik er soms zelfs met zonnebril nog last van. Ook in de winter heb ik vaak een zonnebril op.

Een koudwatervoetenbad kan helpen snel af te koelen en wat te ontprikkelen,

ook mijn Cobber https://www.coolcoolestcobber.nl/wat-is-een-cobber/ kan even helpen maar helaas kan ik hem niet lang om omdat het wat te koud is en dat doet zeer.

Mijn polsen even onder koud water houden kan ook behulpzaam zijn.

Waterijsjes zijn gewoon een hele lekkere manier om wat af te koelen.

Activiteiten van de dag aanpassen aan het weer, dit is heel helpend maar moet ook zeggen dat ik het wel moeilijk vind om werkelijk te doen, heb toch de neiging gewoon door te gaan.

Later dan normaal eten, stel vaak het avondeten bij warmte uit tot een uur of 7 a 8 dan is het vaak koeler en ik heb meer trek. Ook doe ik minder moeilijk over wat ik eet, het is al goed als ik wat eet al is het maar een tosti ofzo.

thuis schoenen en sokken uit, door gevoelige voeten moet ik altijd sokken in schoenen aan maar thuis gaan ze bij warm weer direct uit, dat is wat koeler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s