verliefd op dromen?

Ik heb iemand ontmoet, nou ja we hebben elkaar nog nooit gezien maar appen met elkaar dat is al heel wat. Eindelijk iemand die op de dating-app met me wou praten en niet na een paar zinnen weer afhaakte, zelfs toen ik der zei dat ik autistisch ben en wat psychische problemen heb en daarvoor een tijdje opgenomen ben geweest. schrok ze niet weg. Of we elkaar ooit krijgen te zien weet ik niet, ze woont niet bepaald naast de deur. Ik had eerst mijn twijfels over haar maar kwam tot de pijnlijke conclusie dat die twijfels gebaseerd waren op vooroordelen, schijnbaar sta ik daar niet helemaal boven en als ik heel eerlijk ben zijn die twijfels nog niet helemaal weg maar ik negeer ze maar gewoon.

Waar ik vooral over twijfel is mezelf en mijn eigen motieven, ik vraag me af of ik haar niet gebruik om mijn eenzaamheid te verdrijven. Ik merk nu dat ik de laatste tijd behoorlijk eenzaam was, mede door mijn twitter-pauze maar ook daarvoor miste wat. Ik vind het heerlijk weg te dromen over de mogelijkheid van meer maar vind de veiligheid die de afstand bied ook wel fijn. We zitten nog in de aftast fase, stellen elkaar vragen om elkaar beter te leren kennen, voor mij is dit allemaal zonder enig risico, voor haar niet. In Nigeria is het namelijk bij wet verboden om lesbisch te zijn, welke straf haar boven het hoofd hangt ligt aan waar ze precies woont, het kan een gevangenisstraf zijn of dood-gestenigd worden.(dit heeft ze niet verteld maar heb ik opgezocht) Daar maak ik me wel zorgen over, dat zijn nogal straffen voor een leuk gesprek met mij. Moet ik dit niet afkappen om haar te beschermen?

Ik heb geen idee of dit meer kan worden, zou ik gevoelens kunnen ontwikkelen voor iemand die ik nooit zie? Of blijft het bij verliefd raken op de droom, op het misschien en wie weet? Ik weet het echt niet en een ander zou misschien zeggen we zien wel maar dat vind ik moeilijk, liefde is sowieso ingewikkeld, verwarrend en moeilijk, wellicht ben ik er gewoon niet voor gemaakt. Maar heb de behoefde wel om iemand lief te hebben en geliefd te worden en de hele kleine kans dat die behoefde vervuld wordt, weegt heel zwaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s