Over de auteur: wat benoem je?

nu ik besloten heb een gedichtenbundel uit te geven is het natuurlijk veel in mijn gedachten, welke keuzes ik wil maken ook in een verder stadium dan ik ben (namelijk in het verzamel en schrijf stadia). In de eerste stap op de website waar ik wil uitgeven staat ook een stukje over de auteur en dat geeft te denken want wat wil ik nu benoemen over mezelf en wat niet en dan doel ik vooral op mijn psychische aandoeningen.

Ik ben vrij open over mijn aandoeningen op internet en ook hier in mijn blog dus verbergen kan niet en dat wil ik ook niet maar of ik ze moet gaan benoemen in een klein stukje op de website waar je het boek kan kopen. Het valt niet te ontkennen dat ze een wezenlijk deel van me zijn en het heeft zeker invloed op hoe en waarover ik schrijf maar ik ben bang dat mensen het uit medelijden gaan kopen en dat wil ik niet. Hoe realistisch deze angst is weet ik niet maar het zal waarschijnlijk wel in mijn hoofd zitten tegen die tijd.

En als ik het benoem, hoe dan? Ik kan alleen de namen noemen en hopen dat mensen weten wat het inhoud, kan ook gaan uitleggen maar heb daarvoor maar beperkte ruimte, kun je in een paar regels uitleggen wat autisme en ocd inhoud? Of doe ik mezelf dan gegarandeerd te kort?

Hoe denken jullie hierover? Heb ik schrijvers in mijn netwerk die voor deze keus hebben gestaan? Ik hoor graag van jullie. Ik laat wat ik uiteindelijk schrijf sowieso even lezen door iemand die me goed kent, om te kijken of het goed overkomt maar ik moet de keus natuurlijk zelf maken.

1 Comment

  1. Snap je worsteling. Ik zou zeggen: niet te veel termen en uitleg, dat leidt alleen maar af van waar het om gaat: wat je schrijft. Misschien is als ‘Madelon schrijft hoe zij het leven ervaart met een brein dat net even anders werkt dan dat van de meeste mensen’. Zoiets. Succes met verder brainstormen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s