Vakantie

het is vrij gebruikelijk om vakantie te nemen rond de feestdagen, het is toch al druk genoeg met die dagen dus wat extra lucht kan iedereen wel gebruiken. Ook is het voordelig om dan vrij te nemen want de feestdagen zijn sowieso vrije dagen. (uitzonderingen nagelaten).

Ook mijn hulpverleners zijn nu op vakantie en dat is ze van harte gegund, ze zitten bijna het hele jaar opgescheept met mij en daar moet je zo af en toe even van weg.

De laatste tijd gaat het niet zo goed met mij dus vroeg ik vrij veel aandacht van ze, niet dat we meer afspraken hadden maar daar buiten stuurde ik nog mailtjes en appjes (begeleidster) het hielp mij wat om af en toe zo wat lucht te krijgen en eerlijk gezegd dacht ik er niet altijd even goed over na dat ik niet de enige was die aandacht van ze vroeg. Ik moet dealen met alleen mezelf maar zij hebben bij wijs van spreken nog 10 andere madelon’s. Als ik erover nadenk zo, mogen ze wel iets langer pauze van mij nemen zodat ze goed tot rust kunnen komen.

Maar de vraag is nu, hoe kom ik deze periode door? De feestdagen maken me gestrest en door de stress worden mijn klachten erger, tel daar bij op dat mijn dagbesteding ook even pauze van me heeft ingelast en daarmee mijn routine vervalt en het valt misschien te begrijpen dat ik bijna de hele dag angstig doorbreng. Ik probeer het dapper te dragen maar ook dat heeft grenzen en ik begin me af te vragen of er wel een einde aan komt. In een ideale wereld had ik nu ook even hulp maar ben er niet zo erg aan toe dat ik de crisisdienst kan bellen ( en denk als ik wel zo erg ben ik niet kan bellen) en zou dan eerst moeten uitzoeken waar je die mensen vindt, misschien zou google het weten? Kan ook de bereikbaarheidsdienst van begeleiding bellen maar ja tis nog steeds bellen en dat kan ik niet zo goed.

Ik wil mezelf graag zelfstandig wanen maar nu wordt me toch wel erg duidelijk dat ik de hulp hard nodig heb. Er was eens sprake van afscheid van de ggz maar nu wordt er juist naar nog meer hulp gezocht voor mij. Het voelt niet goed om zo afhankelijk te zijn en zoveel te vragen van anderen maar nu wil ik vooral dat het heel snel 6 januari is, want dan zijn ze er gelukkig weer.

2 Comments

  1. Mijn gevoel ook. En ik had vandaag nog even een vervanger.
    Maar er staat ook nog zoveel te gebeuren.. indicatie afwachten, woning zoeken (begeleid, beschermd) en verhuizen..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s