Mag ik ruimte innemen?

Een vraag die ik me veel stel op het moment en dan specifiek over de ggz. Ik neem ruimte in die Ervoor zorgt dat we iemand anders moet wachten, ik neem al jaren ruimte in. Vanaf 2012 is er altijd wel iemand geweest die voor mijn mentale gezondheid zorgt, blijf ik te lang hangen?
De hoop is dat ik door alle zorg beter wordt maar hoelang mag je daar op hopen? Misschien moet ik mijn verlies maar nemen en ruimte maken voor de volgende in de rij.

Ik vraag me af wie hij/zij is, wie dwing ik geduld te hebben en kunnen zij wel wachten? Ben je er erger aan toe, heb je eigenlijk nu meteen hulp nodig? Wordt je steeds beloofd dat het niet veel langer zal duren en geloof je dat nog steeds? Vraag jij je af wie ik ben? De persoon die jouw plek bezet houd.
Ik kan het vragen zodat je een gezicht krijgt, misschien is jouw wanhoop genoeg om te besluiten weer op eigen benen te staan. Misschien kan ik dan sterker zijn en de problemen van me af schudden.

Ik zie mensen die afscheid nemen van de ggz maar heb nog zoveel steun nodig of denk nodig te hebben, dus blijf ik en hou ik een plek bezet.

Er wordt wel eens gezegd dat mensen het lijden zijn verleerd en dat veel ggz-patienten niet thuishoren in ggz (en het dan voor de rest verpesten). Ik voel me altijd erg aangesproken omdat ik vaak twijfel over of ik me niet ongelooflijk loop aan te stellen en zoiets lezen garandeert een vlaag van twijfel en schuldgevoel. Onterecht volgens elk hulpverlener die ik spreek, en toch kan ik niet helpen denken, heb ik wel recht op mijn plek? Je zou kunnen zeggen dat ze me weg zouden sturen als ik me aanstelde maar denk ik dan ik hou ze allemaal voor de gek. Die gedachte is deel waarom ik nog hulp nodig heb, mijn ocd is erg vervelend en maakt me onder andere denken dat ik mensen voor de gek hou, ook al weet ik op een verstandelijk niveau dat het niet zo is.

Durf niet te zeggen hoe lang ik ruimte blijf in nemen, hoe lang jij op de wachtlijst moet blijven wachten, ik heb eigenlijk het recht niet om je te laten wachten, om kostbare ruimte in beslag te nemen omdat ik niet goed weet hoe te leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s