ik lees weer

maanden, het is echt maanden geleden dat ik een echt boek gelezen heb (ik tel ebooks mee) waarom ik zo lang niet gelezen heb kan ik niet verklaren. ik heb van kinds af aan van lezen gehouden, ik verslond boeken en moest elke week naar de bieb voor een nieuwe lading. s’avonds in bed deed ik stiekem het nachtlampje weer aan om nog een tijdje door te lezen, soms wel tot een uur of twee in de nacht. lezen was even weg van mezelf en alle zorgen en daar heb ik zeker nu ook behoefde aan en toch pakte ik tot vandaag geen boek op. mijn psycholoog raade zeer aan dat ik weer ging lezen, nadenken met de gedachtes van anderen noemde hij het en dat sprak me zeer aan maar moest hem toch elke keer teleurstellen als hij vroeg of ik wat gelezen had afgelopen twee weken.

vandaag pakte ik bij een bezoek aan mijn ouders een boek op “borrestijns volkomen vogelgids” het boek lag op tafel en ik pakte het om even plaatjes van vogels te kijken en die plaatjes stonden er ook wel in maar ook opvallend veel tekst voor een vogelgids. ik begon op een willekeurig opengeslagen bladzijde te lezen en ik was verkocht. las na het stukje aan een ander stukje. toen een stukje nog niet uit was en we gingen eten improviseerde ik een bladwijzer zodat ik het na het eten verder kon lezen.

mijn plezier hierin werd opgemerkt en aangeboden het naar huis te nemen, dat aanbod nam ik graag aan. het is een geleend boek of eigenlijk dubbel geleend want mijn vader leende het aan mij maar hij leende het van de bieb. het boek had al een tijdje geleden ingeleverd moeten worden maar aangezien de bieb (net als vele dingen) tot nader orde gesloten is kan het niet terug, dus kan ik het lezen.

of ik het uit ga hebben voordat de bieb weer opengaat weet ik niet, ik heb geen idee waneer de bieb open gaat en ook niet of ik dit lezen vol hou of hoe snel ik het lees. de wereld kent op het moment veel onzekerheid maar met deze kan ik leven, het maakt niet heel veel uit.

ik vraag me wel af wat ik ga doen als ik boek uit is dan wel terug moet, ga ik een ander boek pakken? of ga ik weer maanden niks lezen om daarna weer te ontdekken dat ik heel graag lees? tijd zal het vertellen maar ik hoop op het eerste, dat lezen weer een vast onderdeel wordt in mijn leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s