tijdrovend

Om een OCS (OCD) diagnose te krijgen moet je er meer dan een uur per dag bezig zijn ermee en ik twijfelde weleens of ik daar wel aan voldeed want mijn handelingen hoe vervelend ook zijn niet erg tijdrovend. Hoeveel tijd kost het nu om een whatsapp te sturen of sorry te zeggen? Niet erg veel, hooguit een paar minuten maar ik richtte me toen alleen op de zichtbare handelingen en vergat een vrij groot deel van mijn dwangstoornis, de mentale handelingen.

Ik denk dat ik ze vergat omdat het zo gewoon is voor mij om me vrijwel constant ergens druk om te maken, het gebeurt gewoon. Als ik de tijd erbij neem van het wachten op geruststelling, het piekeren over wel of niet sorry zeggen, het uit proberen te pluizen van het gevoel dat er iets mis is en het vast zitten in mijn hoofd en verder niks meer kunnen. Ja, dan kom ik makkelijk aan een uur, dan is het bijna een dagtaak te noemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s