tijdrovend

Om een OCS (OCD) diagnose te krijgen moet je er meer dan een uur per dag bezig zijn ermee en ik twijfelde weleens of ik daar wel aan voldeed want mijn handelingen hoe vervelend ook zijn niet erg tijdrovend. Hoeveel tijd kost het nu om een whatsapp te sturen of sorry te zeggen? Niet erg veel, hooguit een paar minuten maar ik richtte me toen alleen op de zichtbare handelingen en vergat een vrij groot deel van mijn dwangstoornis, de mentale handelingen.

Ik denk dat ik ze vergat omdat het zo gewoon is voor mij om me vrijwel constant ergens druk om te maken, het gebeurt gewoon. Als ik de tijd erbij neem van het wachten op geruststelling, het piekeren over wel of niet sorry zeggen, het uit proberen te pluizen van het gevoel dat er iets mis is en het vast zitten in mijn hoofd en verder niks meer kunnen. Ja, dan kom ik makkelijk aan een uur, dan is het bijna een dagtaak te noemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s