goede voornemens

Het jaar is bijna weer rond, de tijd om voornemens te maken voor de volgende ronde.

Het gevaar bij mij met voornemens / doelen stellen is dat ik wel eens de neiging heb om wat veeleisend naar mezelf toe te zijn en dus wat te hoog reik, om me vervolgens waardeloos te voelen als het me niet lukt. En goed voorbeeld hiervan is toen ik de vaardigheidstraining voor mensen met autisme ging doen, we moesten wat doelen formuleren om tijdens de training aan te werken. Ik was 1 van de weinigen die dit had gedaan en kwam met een lijst van 24 dingen die ik volgens mij moest gaan verbeteren, dat vonden ze wat veel, ze dachten meer aan 2 of 3, misschien 4 dingen.

Moet een goed voornemen trouwens SMART geformuleerd worden ? Ik hoop het niet want heb dat een paar keer in mijn leven moeten doen, doelen SMART (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden ) formuleren en daar werd ik niet bijzonder vrolijk van, ik krijg de kriebels van de herinnering aan de verwijten dat mijn doel weer eens niet SMART was. Dus vergeef me als mijn doelen wat vaag en misschien niet altijd even tijdgebonden zijn.

Maar wat wil ik bereiken dit jaar of iig aan beginnen? Wat moet er beter?

Nou nogal wat, ik wil van mijn dwang af, huishouden op de rit hebben, een goed slaapritme hebben, gezonder eten, meer bewegen, aardiger zijn, nog een boek schijven…oh ja ik wou een beetje realistisch zijn he ?

Misschien is het beter als ik me onthoud van goede voornemens, mezelf niet onder druk zetten met een lijstje eisen maar gewoon zo als altijd zo goed mogelijk mijn best blijven doen.

Alvast de Beste wensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s