verzachten

ik gebruik vaak woorden zoals “een beetje” “soms” en “misschien” deze woorden maken wat ik zeg vaak lichter en zachter. Dat kan een goed iets zijn als de werkelijkheid daar naar is maar dat is bij mij niet altijd het geval. Dan kan het gebruik van deze tussen-woorden een verkeerde indruk geven.

Waarom doe ik dat dan ? Nou dat heeft meerdere redenen, het zijn waarschijnlijk niet hele goede redenen maar wel redenen waardoor het moeilijk is voor mij om het te laten.

Ten eerste heeft het te maken met de angst om te overdrijven of om me aan te stellen , ik wil zo voorkomen dat het erger overkomt dan het is dat ik het liever nog zachter maak dan het is.

Tweede reden is om te voorkomen dat mensen zich zorgen gaan maken, ik heb het idee dat ik mensen wat aandoe als ze zich druk om mij maken en daarbovenop vind ik ook nog niet eens dat ik het waard ben om je zorgen over te maken.

En als laatste is het ook een gewoonte geworden zo te spreken en schijven, ik merk het soms niet eens meer op.

Het risico van dit gedrag is dat het werkt en dat mensen waaronder hulpverlening denkt dat het allemaal wel meevalt terwijl dat niet het geval hoeft te zijn.

Of ik het kan veranderen weet ik niet en misschien is dat ook niet wenselijk, ik weet niet hoe mensen vinden dat ik dat doe.

1 Comment

  1. Je doet het natuurlijk omdat je beslist nooit iemand wil belasten. Maar dat maakt het voor jezelf wel zwaar en je doet geen recht aan jezelf

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s