Waarom mijn site misschien verdwijnt

de korte uitleg is ik heb weer een nieuwe dwang. Maar dat is waarschijnlijk wat te kort, dus laat ik een wat langere uitleg geven.

Dwang, ook wel ocd genoemd, bestaat uit twee delen de Obsessie en de Compulsie. De obsessie is wat je angst geeft, onrustig maakt of gewoon niet goed voelt en die gevoelens kan je niet even even van je afzetten, ze nemen bezit van je. De compulsie is wat je doet om dat gevoel weg te nemen.

De obsessie in deze is het gevoel geen ruimte te mogen innemen op de wereld en geen negatieve uitwerking op andere mensen mogen hebben. (ja dat klinkt wat dramatisch maar kon niet minderen dramatische woorden vinden). Nu zijn mijn sociale media en deze site tastbare producten van mijn gedachten, meningen en gevoelens die niet altijd even positief zijn. Het is mij die digitaal plek inneemt op het internet en daar richt de obsessie zich op.

De compulsies zijn, berichten die al gepost zijn verwijderen, ik doe dit vooral bij Twitter en wat bij whatsApp. Dit maakt wel dat ik me dan weer wat rustiger voel want wat er niet is kan ook geen effect meer hebben op de wereld. In het echte leven kan ik niet de dingen die ik zeg terugnemen maar ik ga ze dan goedpraten en afzwakken. Ook vermijd ik dingen te posten en in het echte leven dingen te zeggen of te laten merken hoe het gaat. Dit vermijden doe ik omdat ik van te voren al weet dat ik als ik het wel post of zeg ik me na de tijd slecht ga voelen en dat wil ik niet.

Ik heb al gedacht aan deze site verwijderen omdat het bestaan ervan de laatste tijd onrust geeft,het een en al mij is dat mensen kunnen lezen en effect op mensen kan hebben en wat als het niet alleen positief is, wat als het mensen verdrietig maakt of ongemakkelijk? Dat vind ik heel erg moeilijk. Heb het tot nu toe nog niet verwijderd omdat ik het ook wel zonde vind, tis toch een verzameling van jaren waar ik met veel liefde aan gewerkt heb. Dus het is moeilijk om het te laten zijn maar ook om het weg te halen ik weet niet hoe ik dit uiteindelijk ga oplossen.

Ik ben nog niet iemand tegengekomen met precies deze dwang, wat niet gek is omdat in de uiting van dwang nogal wat variatie zit. Een paar jaar geleden zag ik wel op een seizoen van “levenslang met dwang” een vrouw die ook het gevoel had er niet te mogen zijn alleen ging zij aan het schoonmaken, vooral om sporen (zoals vingerafdrukken) van haarzelf uit te wissen. Toen had ik nog niet deze dwang maar ik begreep het gevoel erachter volkomen en ook dat ze alles eraan deed van dat gevoel weg te komen. Het deed me echt wat iemand te zien met een dwang die ik zo goed begreep.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s