De rest van mijn leven

het begon eigenlijk doordat mijn gehaakte deken eindelijk eens in de afrondende fase zat dus tijd voor iets nieuws, maar wat? Die vraag werd gedurende tijd dat hij in mijn hoofd danste groter, van wat zou mijn volgende bezigheid op dagbesteding worden tot, ik ben nu 34 wat wil ik met de rest van mijn leven doen ?

De rest van mijn leven is theoretisch lang, ik zou 100 kunnen worden maar ik heb de laatste tijd ook gezien dat een leven soms een stuk korter dan dat kan zijn. Vooruit plannen doe ik niet echt, heb een vakantie in september maar verder staat nog niks vast, leef al een tijdje dag voor dag en dat gaat aardig maar brengt me ook niet verder dan de volgende dag.

Ik heb gekeken naar nog een thuisstudie/cursus te doen maar kan niet echt wat vinden waarmee ik daarna praktisch aan de slag kan. Verkort HBO psychologie lijkt me leuk maar wat voorn nut zou het hebben om z’n investering te doen? Ik weet al dat ik daarmee niet verder kom dan theoretisch kennis opdoen, mijn mensenvaardigheden zijn domweg te slecht om erin te gaan werken of zelfs vrijwilligerswerk erin te doen. Of weer iets met schrijven maar wat ? Kom niet echt iets tegen dat mij daarin aanspreekt en dan heb ik het maar even niet over de kosten.

Als ik even mijn hart laat spreken in plaats van mijn brein dan wil ik vooral weer nuttig zijn, ik wil weer werken, maar daarin zijn mijn mogelijkheden zeer beperkt, ik kan weinig aan. Ben snel moe, snel overprikkeld en snel uit het veld geslagen bij moeilijkheden. Als ik eerlijk tegen mezelf ben dan moet ik concluderen psychisch te beperkt ben om echt betrouwbaar te kunnen zijn.

Zingeving is denk ik wel belangrijk in een leven maar ik moet dat op een andere manier invullen dan normaal is, het moet zingeving op maat worden. En ik zal ook met minder dan gewoonlijk genoegen moeten nemen. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ik ooit tevreden ga zijn met wat ik kan, het zou kunnen dat de perfectionist in mij nooit tevreden gaat zijn en mij altijd nutteloos gaat vinden.

Ik zal verschillende mensen laten meedenken in deze en de mogelijkheden onderzoeken en wie weet kom ik dan met een antwoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s