koud

Ik heb het koud en besef me goed dat het op nog relatief warm is.

In gewone jaren zou ik hebben besloten de verwarming aan te zetten, ik verdraag de kou vrij slecht maar op het moment kan ik domweg niet overzien of ik het me warmte kan veroorloven.

Ondanks mijn lage inkomen heb ik het geluk om nooit echt geldzorgen hebben gehad maar dat is nu wel voorbij. De boodschappen worden duurder, ik rekende laats bijna 30 euro af bij de kassa en besefte dat ik maar voor een paar dagen eten had gehaald. Op 1 oktober komt er een verhoging van energie prijzen, ze zijn bezig met een plan om de kosten draagbaar te maken maar daar is heel veel nog onzeker, niemand weet in hoe verre dat echt gaat helpen. In januari komt de zorgverzekeringen met nieuwe prijzen, ik gok dat het zeker niet goedkoper gaat worden. Het is op het moment vooral onzekerheid dat me raakt, het kan gaan meevallen maar ik heb daar niet echt vertrouwen in.

Ik kan niet bijverdienen, werken heeft alleen zin als ik meer zou verdienen dan mijn uitkering hoog is en ook al zou ik een werkplek vinden waar ze me accepteren geloof ik niet dat ik genoeg uren kan maken om boven dat bedrag te komen.

En ja ik voel me zeker schuldig tegenover de mensen die keihard moeten werken om rond te komen, ik krijg mijn geld zonder het te hebben verdiend. Ik weet ook dat ik het nog niet heel slecht heb, er zijn echt mensen die het erger hebben. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal makkelijk is en af en toe overspoelen de zorgen en onzekerheid me.

Ik hoop van harte dat het allemaal gaat meevallen en in de tussen tijd kruip ik maar onder mijn eigengemaakte deken op de bank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s