hoe verander ik mijn leefstijl?

Ik ben me er al jaren bewust van dat ik niet zo gezond leef, ik eet de verkeerde dingen,en beweeg onvoldoende. Ik doe ook al jaren pogingen om dit te veranderen maar het lukt me maar niet, keer op keer val ik terug in oud gedrag, ik snap eerlijk waar niet hoe mensen dit wel doen.

Ik ben nooit echt dun geweest maar nu ben ik wel echt veel te zwaar met alle risico’s die daarmee komen en ook genetisch heb ik niet echt geluk met diabetisch en hartproblemen in de familie.

Net als iedereen anders wordt ik ook doodgegooid met dat je wel gezond moet leven, vooral zorgverzekeraars zijn er fanatiek in, nu belonen ze goed gedrag maar het is niet heel vergezocht dat slecht gedrag in de toekomst wordt bestraft.

Ik heb een tijd lang een diëtist gehad met zelfs onder die begeleiding lukte het me niet om niet terug te vallen in oude gewoontes.

Ik vraag me af waarom het zo moeilijk is voor mij om echt te veranderen, ik weet dat het moet en waarom. Ik vraag me af of zulke veranderingen moeilijker voor mij zijn dan de gemiddelde mens door mijn autisme, bekend is dat verandering moeilijk is maar vaak gaat verandering op eigen initiatief wel beter dan wanneer het opgelegd wordt. Schema’s worden enthousiast gemaakt even gevolgd maar het blijft gewoon niet plakken.

En dan heb je nog mijn “eetprobleem” ik lust veel niet maar waar anderen wel dingen eet die ze niet zo lekker zijn doe ik dat niet. Het is te moeilijk of ik heb te weinig doorzettingsvermogen. In het verleden heb ik wel wat veranderd en meer dingen gegeten dan ik nu doe maar dat is nooit een blijvende verandering.

Vind het moeilijk het woord eetstoornis in deze te gebruiken omdat ik daarbij het beeld heb van mensen die echt ziek zijn en ik heb ook nooit de diagnose gekregen omdat ik niet ondervoed raak, als ik erover denk krijg ik meer het idee van een verwent kind dat iemand met een dodelijke psychische aandoening. Schelden op mezelf helpt trouwens ook niet, me rot erover voelen leid niet tot ander gedrag.

Als mensen tips hebben over hoe ik dit voor elkaar moet krijgen, graag. Ik heb al veel geprobeerd maar misschien roept iemand iets nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s