mijn pleinvrees wil langere lockdown

Straks mogen we weer meer, weer winkelen zonder afspraak en lekker op het terras zitten, erg goed allemaal maar ik zie er eerlijk gezegd best wel tegenop. De maanden lockdown waren voor mij ook maanden vermijding van drukte en ik vrees dat ik paniekaanvallen ga krijgen als ik weer wil gaan winkelen. Door de massa op de markt was al voor de tijd een hele uitdaging maar nu denk ik dat zelfs in de buurt komen van al die mensen me zo bang gaat maken dat ik omkeer.

In therapie leer ik naar mijn waarden te leven ondanks mijn gedachtes en gevoelens en dat zou betekenen dat ik erdoor zou moeten ondanks de angst maar wat als die angst gewoon veel te groot is om te dragen. Wat als ik in elkaar zak, flauwval in die menigte? Wat als ik volledig in paniek raak en er is niemand vertrouwd om me eruit te halen? Mensen zullen om me heen gaan staan, me aanraken, vragen op mij afvuren die ik niet zou kunnen beantwoorden omdat ik niet in staat ben te praten. Zelfs de gedachte maakt me al benauwd.

Ik gun het iedereen enorm om hun leven weer op te pakken maar het verlies van een excuus om dat niet te doen, doet verdriet en geeft me veel angst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s