mijn steen

Een eeuwigheid een steen tegen een berg oprollen, dat is in de Griekse mythe de straf voor Sisyphus voor het gevangen nemen van de dood. Ik heb naar eigen weten nog nooit de dood gevangen gehouden maar heb toch het gevoel dat ik de zelfde straf heb gekregen.

Mijn steen is het dagelijks leven, de “gewone” dingen die gewoon te veel moeite kosten, die steen is alle angst en onrust die moet worden weerstaan (met wisselend succes). Het is niet af en toe, niet even maar elke dag voor jaren en de steen lijkt zwaarder te worden met tijd. De leuke dingen in het leven zoals vrienden, familie, dagbesteding, uitjes, mijn kat en de mooie natuur maken dat ik een reden heb het te blijven doen maar het maakt de steen niet minder zwaar. Soms vraag ik me af waarom ik niet gewoon stop, de steen laten liggen en even uitrusten maar dat lijkt makkelijker dan het is, ik kan en doe af en toe wel minder, laat huishoud dingetjes liggen, blijf wat langer in bed maar helemaal stoppen is gewoon niet mogelijk, niet zolang ik nog wil leven. Ik heb eten nodig, en drinken en mijn angsten en gedachten laten me echt niet een tijdje met rust omdat ik even pauze nodig heb, sterker nog als ik stilsta vallen ze me nog wat meer lastig dan normaal. Het houd niet op, wellicht de rest van mijn leven niet en dat maakt het gewoon loodzwaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s